Lees meer over dit jaars filmprogramma in SN#157 (Dutch only)

SN #157 aug/sep 2022

In het zojuist verschenen Schokkend Nieuws: Filmmagazine over horror, sciencefiction, fantasy & cult, #157 aug/sep 2022 staan een aantal inhoudelijke artikelen, die uitgebreid ingaan op het filmprogramma van de zeventiende editie van het BUT Film Festival, met dit jaar als thema: Eye for an Eye. Deze editie van het magazine is het aanbevolen supplement voor wanneer men zich wil verdiepen in het filmprogramma van het BUTFF 2022, met artikelen over het vigilante-genre, het rape/revenge-genre, en de film After Blue (Dirty Paradise). Het magazine is verkrijgbaar aan de Schokkend Nieuws kraam op zaterdag 3 september tijdens BUTFF 2022. Daar kun je het nummer loskopen of - nog beter - een abonnement afsluiten.

De artikelen betreffen:
Vies paradijs door Theodoor Steen (p.16 t/m 17)
Genoeg is genoeg door Sebastiaan Luiten (p.22 t/m 27)
Alle piemels eraf! door Hedwig van Driel (p.28 t/m 31)

Uit het artikel van Theodoor Steen:

"Het BUT (B-movie, Underground, Trash) Film Festival in Breda is de enfant terrible van het Nederlandse festivallandschap. Films met een rauw rafelrandje, veelal vertoond in gelegenheidszaaltjes, terwijl op het centrale festivalplein ook nog performances worden gehouden die het daglicht amper kunnen verdragen. BUT is een tikkie ruwer dan het gemiddelde festival."

“Toch wil ik niemand afraden de film [After Blue (2021)] te gaan zien op BUT. Als er één festival is waar een dergelijk eigenzinnige film een succes kan worden, dan is het daar. De mix tussen kitsch, camp, cult, gore, absurdisme, engagement en stekelige abstractie maakt precies het soort film waar de BUT-bezoeker waardering voor heeft. Het blijft namelijk toch een beetje het vieze festivalparadijs van Nederland."