Wat is BUTFF?

Het film festival van Nederland voor B-movies, Underground & Trash Films!
Vijf dagen films vol geweld, absurditeit, creativiteit en meligheid!

Wij zoeken bezoekers die... :

• Niet meteen in het rond gaan gillen van een spatje bloed!
• Creativiteit tot aan het absurde kunnen waarderen!
• Gezelligheid goed kunnen combineren met films kijken!

We vertonen namelijk op dit festival uitsluitend B-movie, Underground & Trash films, oftewel, BUT films. Films waar de kwaliteit niet afhankelijk is van dure special effects, hoogstaande acteerwerk of een gelikt verhaal, maar juist in het onconventionele. Onconventioneel op gebied van vorm, techniek of inhoud wat de grote bioscopen nooit zouden aandurven om te vertonen.

…Al afgeschrikt?

Nee…? Mooi zo! Want bij BUTFF dagen we je uit met films van jonge, experimentele en vooral gepassioneerde regisseurs die jouw zintuigen op een andere wijze willen prikkelen dan de standaard Hollywood film. Maar mocht je als mietje schreeuwen tijdens de voorstelling, geen zorgen. Dan verhogen we gewoon de volume, niemand die het zal horen.


MUSIC, POETRY, PERFORMANCE & ARTS
Naast films is er uitgebreid programma met optredens & workshops. Mede dankzij het uitgebreid randprogramma is BUTFF tevens een trekplaats voor liefhebbers van alternatieve muziek, poëzie, performance & kunst.

RETROSPECTIVE
De presentatie van retrospectieve van een 'BUT' persoonlijkheid, een regisseur, acteur of producent die een belangrijke rol speelt in deze subcultuur. In 2013 toonden we een selectie films van regisseur Albert Pyun. In 2010 was ondergrondse film-legende Jörg Buttgereit eregast. De editie 2009 verwelkomde we the King of Trash - John Waters. Het jaar daarvoor toonde we een terugblik op de werken van David Cronenberg (USA), Cyrus Frisch (NL) en Wenzel Storch (DE).

INTERNATIONAL
Regisseurs, producenten en acteurs van uit de hele wereld bezoeken het festival om als speciale gast aanwezig te zijn en hun werk toe te lichten. Te gast waren o.a. Fred Vogel, JT Petty, Andrew van den Houten, Lloyd Kaufman, Wenzel Storch, Christian Veil, Adam Wingard, Javi Camino, Barak Epstein, Nick Zedd en Remy Couture.

COMPETITIE
Elk jaar zijn er BUT Awards,  de Directors Award , BUTest (beste) korte film, BUTest feature film, BUTest studenten film en groundbreaker award voor een persoonlijkheid met erg opvallende prestaties in de BUTgenres.